Trainershoek

Technische Commissie;

Jan Hendrix (aanspreekpunt heren voetbal)

Linda Oostinjen (aanspreekpunt dames voetbal)

Jan Roos (aanspreekpunt jeugd voetbal)

De TC is verantwoordelijk voor de activiteiten op voetbaltechnisch gebied.

De TC opereert zowel in de senioren als in de jeugdafdeling.

Het doel van de TC is eenvoudig; ALLE leden zo goed mogelijk leren voetballen, waarbij het ‘plezier’ hoog in ons vaandel staat.

We vinden het belangrijk om duidelijke afspraken met elkaar te maken, maar willen benadrukken dat het spelplezier voorop staat en ieder op zijn eigen niveau speelt. Dat geldt ook voor onze trainers.

Zij krijgen de mogelijkheid om hun eigen visie uit te werken. Kortom; Wel beleid, maar geen regime!

Om onze jeugdspelertjes beter te leren voetballen, gaan we in eerste instantie de focus leggen op techniek. Met welk gedeelte van je voet trap je tegen een bal, waar raak je de bal en wat is je lichaamshouding?

Dat willen we uitleggen, voordoen en daarna de spelertjes zelf laten oefenen. We willen daarbij een diversiteit aan oefenstof inzetten.

Voor deze oefenstof werken we dan ook met een “TrainersHoek”.

Deze oefenstof leert spelertjes de basis van het voetbalspel namelijk balcontrole en techniek.

Onze 2e focus ligt op de overgang naar een nieuwe leeftijdscategorie. In de loop van het seizoen stimuleren onze trainers spelertjes, om aan het niveau van het volgende seizoen te snuffelen. Iets grotere fysieke tegenstand.

Hier willen we mee bereiken dat de overgang naar het nieuwe seizoen gemakkelijker verloopt.

Vooral bij de overstap van JO-11 naar JO-12 is de impact groot (volledig speelveld en buitenspel).

Onze team krijgen volop de gelegenheid om o.a. oefenwedstrijden in te plannen of spelertjes mee te laten trainen.

De overgang van de JO-19 naar de senioren is wellicht de grootste stap. Daarom zijn we dit seizoen begonnen  om spelers van de JO-19 selectie mee te laten voetballen met het 2e elftal om ze alvast te laten wennen.

Verder vinden we het belangrijk dat onze supporters, leden en vrijwilligers zich kunnen identificeren met de spelers die op het veld staan.

Met vragen en opmerkingen kun je in eerste instantie terecht bij de trainer/leider van je team, mocht het van belang zijn dat de trainer of leider hier geen raad mee weet kun je contact opnemen met betreffende aanspreekpunt.

De technische commissie is er alleen voor technische zaken zoals hierboven omschreven, technische commissie is er niet voor een bal die lek is, kledingzaken e.d.

Wij zijn er van overtuigd dat we met deze club mensen op een prettige manier onze vereniging op voetbalgebied naar een hoger plan kunnen tillen op termijn.

Want we hanteren een langere termijnvisie. Geen paniekvoetbal, maar gestaag bouwen aan de toekomst.